Zonnebril op sterkte

Deze zomer wordt jouw time to shine!

Vertrek je binnenkort op vakantie of geniet je gewoon lekker thuis van het zonnetje? Gelijk heb je. Om zelfs in de meest exotische oorden je ogen voldoende te beschermen tegen de zon en een scherp zicht te behouden denk je best aan een zonnebril op sterkte. Waarom? Blij dat je ‘t vraagt!

Bescherming tegen UV-straling

Waar je ook naartoe trekt, de kans zit er dik in dat je ogen niet van dezelfde welverdiende vakantie zullen genieten als jij. Zowel zand, water als sneeuw weerkaatsen namelijk zonlicht. De UV-straling die daarmee gepaard gaat zorgt er voor dat je een mooi kleurtje krijgt, maar is ook zeer schadelijk voor je ogen. Een extra laagje bescherming is dus zeker geen overbodige luxe.

Onze zonnebrillen op sterkte maken komaf met die schadelijke straling door middel van een UV-filter. Op die manier vermijd je oppervlakkige beschadiging van het oog en op lange termijn zelfs schade aan het hoorn- en netvlies. Bovendien helpt een zonnebril op sterkte ook om ziektes zoals maculadegeneratie (aftakeling van het centrale deel van het netvlies) op afstand te houden.

Trouwens, wist je dat hoe hoger de zon staat, hoe intenser de UV straling? Dat betekent dat (in onze contreien ten minste) de zon het schadelijkst is tussen 12.00h en 15.00h. Haal rond dat tijdstip dus zeker je zonnebril op sterkte boven! Een extra laagje zonnecrème wordt makkelijk gesmeerd, dus waarom zou je je ogen niet dezelfde bescherming gunnen?

Op de baan? Safety first!

Of je nu op reis gaat met je wagen of samen met de andere onfortuinlijke zielen dagelijks naar je werk pendelt, een scherp en onbelemmerd zicht is cruciaal voor iedere bestuurder. In het voor en najaar is er minder schadelijke UV-straling maar de zon hangt aanzienlijk lager. Het wordt dus een pak gevaarlijker op de baan, voornamelijk bij het opkomen en zakken van de zon. Niet voor niets gebeuren tijdens deze periodes aanzienlijk meer ongelukken op de weg.

Een kwalitatieve zonnebril op sterkte is extra nuttig in de wagen. Niet enkel om te vermijden dat je verblind raakt door een laaghangende zon, maar ook omdat je niet meer moet druk maken om je gewone bril of een zonnebril plus lenzen. Wie een gewone bril gebruikt moet die namelijk verplicht ook tijdens het rijden opzetten. Twee vliegen in één klap dus als je een zonnebril op sterkte aanschaft!

Bezoek een van onze winkels om te profiteren van onze uitzonderlijke prijzen of neem contact op voor meer informatie. Geniet van het zonnetje!