Waarom een bril én lenzen combineren?

Veel brildragers zullen het herkennen: in sommige situaties wenste je dat je geen bril, maar contactlenzen had. En vice versa. Daarom kan het handig zijn om een bril én contactlenzen te combineren, zodat je niet hoeft te kiezen en van beide kunt profiteren.

De combinatie van een bril en contactlenzen biedt een aantal voordelen, zowel op reis als in het dagelijks leven. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 

Andere uitstraling

Door af te wisselen met een bril en contactlenzen creëer je een compleet andere uitstraling. Wanneer je bril niet bij je kleding matcht, kun je ervoor kiezen om contactlenzen in te doen. Of je kiest als contactlensdrager juist af en toe voor een montuur van een mooi designermerk om je uiterlijk mee te versterken. Aan jou de keuze!

Meer bewegingsvrijheid

Veel mensen vinden het prettig om contactlenzen te dragen tijdens het sporten. Soms zit een bril namelijk in de weg, bijvoorbeeld wanneer je een skibril wil dragen tijdens de wintersport. Ook kunnen contactlenzen handig zijn tijdens het klussen of verhuizen. Het dragen van contactlenzen is in dit soort situaties niet alleen prettig voor je ogen, je voorkomt er ook mee dat je bril beschadigd raakt. 

Gezond voor je ogen

Wanneer je last hebt van droge, geïrriteerde of ontstoken ogen is het belangrijk om je ogen rust te geven. Op dat soort momenten kan het, als contactlensdrager, fijn zijn om je contactlenzen uit te doen en een bril op te kunnen zetten.

Daarnaast zijn we massaal digitaal verbonden, wat betekent dat we soms urenlang naar een beeldscherm kijken. Dit kan je ogen flink belasten, waardoor een multimediabril een goede aanvulling kan zijn op je contactlenzen. 

Daglenzen

Wanneer je als brildrager af en toe contactlenzen wil dragen, zijn daglenzen een goede optie. Met daglenzen ervaar je namelijk comfort, gemak en hygiëne. Je brengt ze ’s morgens aan en gooit ze ’s avonds weer weg, waardoor je geen dagelijks onderhoud hebt. 

Wil je meer weten over de combinatie van een bril en contactlenzen? Wil je graag een computer- of mediabril uittesten? Dan ben je bij L. Zwijsen aan het juiste adres! Onze experts helpen je graag bij het geven van advies of bij het uitkiezen van de perfecte bril of lens die past bij jou(w levensstijl) ! Kom langs bij één van onze winkels te Mol, Herentals of Sint-Niklaas.