Klaar voor het zomerseizoen!

Hoe kies je een zonnebril die je comfort én bescherming geeft?

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat de zon terug van de partij is. Het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen het UV-licht wanneer je met de auto rijdt of tijdens sportactiviteiten.

Waarom is het kiezen van een geschikte zonnebril belangrijk?

Een zonnebril beschermt je ogen in verschillende situaties. Daarom zijn er 5 categorieën die de intensiteit van de zonnebril aanduiden. L. Zwijsen Optics bekijkt graag met u welke categorie het best past bij uw levensstijl:

  • Categorie 0 (lichtfilterin0 - 20%): deze heel licht getinte glazen bieden niet veel bescherming
  • Categorie 1 (lichtfiltering 21 - 56%): geeft bescherming tegen waarneembare licht in de stad
  • Categorie 2 (lichtfiltering 57 - 81%): we spreken vanaf hier van een zonnebril
  • Categorie 3 (lichtfiltering 82 - 91%): gebruikt voor wandeling in volle zon
  • Categorie 4 (lichtfiltering 92 - 98%): enkel voor watersport of tijdens het skiën, verboden te gebruiken tijdens het autorijden

Als de glazen minstens 75% van het zichtbare licht absorberen, zijn je ogen voldoende beschermd tegen het felle licht. Hebben de glazen ook een blauwfilter, dan bezorgen ze je ook een groter contrast. Dit kan handig zijn tijdens het in en uitrijden van tunnels, maar krijg je ook een scherper zicht.

UV-bescherming

Het zonlicht heeft een positief effect op de mens. Een overdaad aan UV-stralen kan echter schadelijk zijn voor de gezondheid van onze ogen. Kies daarom veilige brilglazen die 100% van UVA- en UVB-stralen filteren tot 400 nm. Ook is dit belangrijk wanneer je een zonnebril op sterkte nodig hebt. Om je ogen optimaal te beschermen, moet je brilmontuur groot genoeg zijn zodat het zonlicht niet langs de bovenkanten in je ogen schijnt.

Polarisatie

Je herkent het wel: je raakt verblind door weerkaatsende oppervlakken. Daarom raden we bij L. Zwijsen polariserende glazen aan. Zo ben je niet afgeleid tijdens het autorijden.

Er zijn verschillende polarisaties, afhankelijk van de kleur van het glas. Zo zal grijs tot 29% van het licht doorlaten en zal geel tot 71% van het zichtbaar licht doorlaten. Andere mogelijkheden zijn bruin, neutraal grijs of groen.

Trendy in 2018!

Dé brillenmode die in populariteit stijgt is een bril met spiegelglazen of vlakke glazen. Ze zijn hip, en er is keuze uit 18 verschillende spiegelkleuren voor de voorkant. Deze kleuren worden bovenop het basisglas aangebracht. Op deze manier kan u eindeloos kleuren combineren met de basisglazen. Spiegelglazen en vlakke glazen zijn zeker mogelijk voor zonnebrillen op sterkte, zodat je geniet van een optimaal comfort én het design van je keuze.

Ontdek ook de andere trends van de zonnebrilcollectie 2018 die je niet mag missen!

De perfecte bril voor u

We geven u graag advies op maat en bekijken samen met u welke bril het best bij u past. Voor welke activiteiten gebruik je de zonnebril? Is het aan te raden om een tweede bril aan te schaffen? Kom langs in een van onze winkels in Mol, Herentals of Sint-Niklaas en ontdek onze actieglazen aan een voordelig tarief! Bovendien kan u profiteren van extra kortingen bij de aanschaf van een tweede bril.

 

Zonnebrillen 2018