Ervaar de voordelen van contactlenzen tijdens de zomer

Contactlenzen zijn dé comfortabele oplossing voor een perfecte zomer. Zowel praktisch als esthetisch bieden ze heel wat voordelen. Zo heb je met lenzen een volledig gezichtsveld zonder vervorming. Daarnaast hoef je geen zonnebril op sterkte te kopen. Overweeg je contactlenzen? Ontdek hier alle voordelen!

Optimale bewegingsvrijheid

Contactlenzen zijn de ideale kijkoplossing voor mensen met een actieve levensstijl. Sporten met een bril is bijvoorbeeld niet ideaal (hoewel een sportbril dit probleem kan verminderen). Door het zweet kan een montuur van je neus afglijden en door de warmte kunnen de brillenglazen beslaan. Als je montuur een tik krijgt van een bal of tegenstander, kan het gemakkelijk beschadigen. Maar ook in het dagelijks leven bieden lenzen meer vrijheid: in tegenstelling tot brillen heb je bij lenzen geen last van aangedampte glazen of van regendruppels bij regenweer. Ook vette vingers en viezigheid zorgen ervoor dat je je brillenglazen regelmatig moet poetsen om scherp te blijven zien. Met contactlenzen heb je al deze problemen niet en kun je zorgeloos genieten!

Onzichtbaar

Waar een bril je uiterlijke kenmerken kan versterken, zijn contactlenzen zo goed als onzichtbaar. Wanneer je voor een zo neutraal mogelijke uitstraling wil gaan, zijn contactlenzen dus een uitstekende oplossing. Sommigen personen zeggen van zichzelf dat ze geen ‘brillengezicht’ hebben. Hoewel onze stijlexperten maar al te graag van een uitdaging houden, kan het probleem omzeild worden met lenzen. Als je regelmatig van stijl verandert kunnen lenzen ook handig zijn.

Eindeloze mogelijkheden

Geen enkel oog is hetzelfde, maar bij lenzen is je correctie optimaal doordat ze steeds mooi op de oogas blijven. De mogelijkheden zijn eindeloos: er is veel meer mogelijk dan je zou denken. Bij L. Zwijsen hebben we de expertise in huis om lenzen perfect op maat te maken voor jouw ogen, waardoor ook speciale lenzen, harde contactlenzen en bijvoorbeeld nachtlenzen mogelijk zijn. 

Met honderden verschillende types lenzen hebben we voor elk oog een comfortabele lens. Heb je in het verleden problemen ervaren met het dragen van lenzen? Kom gerust langs in een van onze winkels te Mol, Herentals en Sint-Niklaas om de nieuwste generatie lenzen te ontdekken. Bij L. Zwijsen werken hoogopgeleide en deskundige contactlensspecialisten die je hulp en advies bieden bij het maken van de juiste keuze.