Dé oplossing voor vermoeide ogen

Bescherm uw ogen tegen dit veelvoorkomend oogprobleem!

Wist u dat 3 op 4 personen last heeft van vermoeide ogen? Het hoeft niet te verbazen want meer dan ooit spendeert de Belg verschillende uren aan zijn computer. Maar dit is niet de enige reden waarom je dat onbehaaglijk gevoel kan ervaren aan de ogen.

De oorzaak van vermoeide ogen

Wanneer men zich lang concentreert op bepaalde zaken, dan vraagt dit veel van onze ogen. Denk maar aan het langdurig lezen in een boek of elke dag meer dan 5 uren werken aan de computer.

Personen die zich vaak in een ruimte met airconditioning bevinden, zullen het irriterende gevoel en rode ogen wel herkennen. De koude lucht zorgt er namelijk voor dat je ogen droog worden. Het gevolg is waterige of juist droge ogen. Daarom is het belangrijk om droge ogen te behandelen door het gebruik van oogdruppels.

Draagt u een bril?

Ook wanneer je een bril draagt met de verkeerde brilsterkte, kan je last krijgen van vermoeide ogen. Dit is een oorzaak die vaak wordt onderschat, maar een grote rol speelt voor dit oogprobleem. Vermoeide ogen kunnen zelfs tot hoofdpijn leiden. Laat dus regelmatig de ogen nakijken bij de opticien. Bij L. Zwijsen Optics kan u makkelijk online een  afspraak maken om een oogmeting laten uitvoeren.

Daarnaast is de kwaliteit van de brilglazen zeer belangrijk. Niet alle brillenglazen zijn hetzelfde. Wees daarom kritisch wanneer u een nieuwe bril aanschaft. L. Zwijsen Optics is een gecertificeerd Varilux center die de hoogkwalitatieve van Essilor glazen gebruikt.

Er zijn verschillende soorten brillenglazen voor elk type persoon en toepassing. Vraag raad aan uw opticien welk type bij uw levensstijl past. Zo zijn er computerbrillen die speciaal geslepen zijn om langdurig aandachtig naar het beeldscherm te kunnen kijken. Dankzij het Eye Protect Syteem in de brillenglazen, neutraliseert dit het blauwe licht van beeldschermen zoals televisie, computers en smartphones. De Essilor® Eyezen™ brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor een comfortabele zicht met ondersteuning voor het ultra nabijzicht (minder dan 30cm) wat we vaak gebruiken bij het kijken naar smartphone en tablets.

Het is belangrijk om de 20-20-20 regel te gebruiken bij veel gebruik van computers. Neem na iedere 20 minuten een pauze van 20 seconden en kijk naar objecten die 6 meter (20 feet) ver zijn. Het volgen van deze regel voorkomt bijziendheid en vermoeide ogen.

De perfecte Varilux bril voor u

L. Zwijsen Optics is een gecertificeerd Varilux center. Dat wil zeggen dat u niet alleen bij ons terecht kunt voor de aanschaf van Varilux brillenglazen, maar ook voor professioneel advies van een vakkundig opticien. Gecombineerd met een persoonlijke analyse, advies en montage loopt u gegarandeerd met de meest optimale glazen van Essilor naar buiten!

We geven u graag advies op maat en bekijken samen met u welke bril het best bij u past. Kom langs in een van onze winkels in Mol, Herentals of Sint-Niklaas en ontdek onze actieglazen aan een voordelig tarief! Bovendien kan u profiteren van extra kortingen bij de aanschaf van een tweede bril.

 

Last van vermoeide ogen