De brillentrends van 2020 - L.Zwijsen Optics

De winter komt stilletjes aan ten einde, de dagen worden langer en de temperaturen nemen stilaan toe. Het ideale moment om een blik te werpen op de modetrends van 2020 in de brillenwereld. Een bril of zonnebril is hét ideale accessoire om een outfit volledig af te werken en naar een hoger niveau te tillen. Met deze stijlen kom je 2020 dus stralend door!

Damesbril met zachte kleuren

De modekleuren van deze zomer komen niet alleen tot hun recht in de kleding, maar zeker ook bij accessoires. Hippe brillen met een gekleurd montuur maken elke outfit af. Denk hierbij vooral aan modekleuren zoals Coral Pink, Orange Peel, Faded Denim, Cinnamon Stick en Scarlet Red.

TIP: Kies hierbij voor een iets fijner montuur, zodat het niet gaat overheersen en toch die extra touch geeft. 

Ook bij de zonnebrillen zijn kleuren aanwezig de komende maanden. Gekleurde glazen zijn namelijk helemaal terug van weggeweest. Zie je graag de wereld door een roze bril of hou je meer van warme gele glazen? Het kan allemaal in 2020!

Ronde bril of hoekige glazen?

Voor dames zijn ronde brillen in 2020 opnieuw van de partij. Niet zomaar ronde brillen, maar oversized ronde brillen. Net zoals de oversized jassen en broeken van deze winter die al een tijdje meegaan. Oversized brillen zijn gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen. Ga je voor een stoere look of kies je liever voor elegant, met een ronde bril kom je met elke stijl weg. 

Is een ronde bril minder jouw ding, dan kan je nog altijd gaan voor hoekige glazen. In 2020 zijn alle veelhoeken mogelijk als montuur. Een simpele vierkant of een gedurfde achthoek? Jij kiest! 

Daarentegen geen perfect ronde herenbrillen dit jaar. Bij de mannen worden de brillen wel lichtjes afgerond; een subtiele touch aan een standaard montuur met veel elegantie en karakter.

Less is more bij mannen

Waar de vrouw net op zoek gaat naar de extra touch om een outfit af te werken met een bril, zorgt de bril voor eenvoud bij de man. Eenvoud en elegantie staan centraal in 2020. Mannen kiezen deze zomer best voor een verfijnd montuur in simpel zwart. De brillen voor de man zijn in 2020 eenvoudig, tijdloos en gewoonweg mooi. 

De Retro bril is back

Retro is weer helemaal terug. In de mode zien we al veel kledingstijlen van vorige generaties terugkeren, en in de brillenmode is dit niet anders. Brillen die jaren geleden populair waren, staan nu overal op de bovenste plank. 

Eén van die stijlen die we zien terugkeren is de befaamde “nerdbril”. De bril gaat zowel voor mannen als voor vrouwen en was enkele jaren geleden ook razend populair. Kies je voor de klassieke “nerdbril” of geef je liever je eigen touch aan het montuur?

Daarnaast zien we deze zomer “the nineties” vaak terugkeren in de zonnebrillencollecties. Dit merken we voornamelijk door de gekleurde glazen, de smalle monturen en een aloude klassieker; de pilotenbril. Opnieuw een toppertje van weleer. Deze zomer keert hij terug, soms met een eigentijds karakter.

Ready for the summer?

Op zoek naar een nieuwe bril of zijn deze zomertrends helemaal jouw ding? Kom gerust eens langs in één van onze winkels en kijk welke bril het beste bij jou past. Tot snel!

 

Brillentrends 2020