Brillentrends 2019 voor dames

Laat je inspireren door de laatste brillenmode!

Op zoek naar stijlvolle, moderne brillen die de recentste trends in brillenmode volgen? Gelijk heb je. Net zoals dat ook bij kledij en accessoires het geval is, verandert brillenmode continu. Bovendien zijn er zoveel merken en monturen dat het op den duur moeilijk wordt om jouw droombril te vinden. Geen paniek! In dit artikel maken we je wegwijs in de laatste brillentrends.

Brillen: trends in 2019 die je in het oog moet houden

Om met de deur in huis te vallen: retro is back, baby. Een aantal grote merken zoals Dior, Lindberg of Anne et Valentin grijpen terug naar de jaren ‘70 en ‘80 voor inspiratie. Dunne monturen met een moderne twist zijn populairder dan ooit, en ook kleurrijke patronen steken opnieuw de kop op. In 2018 zagen we al een eerste aanloop naar deze trends, die in 2019 nog sterker de catwalk domineren. Een kort overzicht.

Transparante kunststof brillen

Ten eerste zijn er de fijne transparante kunststof brillen, die het bijzonder goed doen. Dit type bril komt in vele verschillende kleurschakeringen, van kristal, zacht geel, zacht roos tot zacht bruin transparant. De keuze van de juiste tint hangt af van je huid, zoals dat bijvoorbeeld ook het geval is bij font de teint. Bovendien zijn transparante kunststof brillen zowel voor vrouwen als mannen geschikt.

Dunne metalen monturen

Een tweede opvallende trend is de terugkeer van de klassieke 70’s en 80’s monturen die vooral tijdens (en kort na) de hippiebeweging een groot succes kenden. Deze dunne metalen monturen zijn ook gekend als ‘Joplin glasses’, naar befaamd hippie-icoon Janice Joplin die een grote voorliefde voor dit type bril had. In combinatie met de ronde glazen geeft het frêle montuur een elegante, geraffineerde indruk. Ook de hexagonale variant van de glazen doet het erg goed. Perfect voor een luchtige maar gracieuze zomerlook.

Dubbele neusbrug / aviators

De dubbele neusbrug leunt eerder aan bij de 90’s maar is op zijn minst even retro als de andere trends in dit lijstje. Dit type montuur staat ook bekend als de ‘Aviators’, vrij vertaald als ‘pilotenbril’. De tweede brug zorgt voor een subtiele extra touch en accentueert zo de horizontale lijnen van je gezicht - de sierlijk vrouwelijke vorm van je ogen wordt zo bijvoorbeeld extra in de verf gezet. De aviators combineren in feite de nerdy, techy look (die de laatste jaren bij hipsters enorm populair is) met de old-school 90’s vibe van weleer. Ideaal voor wie zowel een intelligente als eigenzinnige indruk wil geven.

Cat eye

De zogenaamde ‘cat eye’ richt zich volledig op sensualiteit. De ovale glazen lopen naar de slapen toe uit tot een spitse hoek, wat het die typische kat-achtige look (en bijhorende naam) geeft. Net zoals de aviators versterkt deze trend de vrouwelijke contouren van het oog - het is dan ook geen wonder dat de cat eye eenzelfde effect creëert als gelijknamige make-up stijl. Cat eye brillen werden populair rond de jaren ‘50 en ‘60, toen brillen voor het eerst doorbraken als mode-accessoires en niet enkel meer gezien werden als een medische oplossing. Pittig, sexy en op-en-top vrouwelijk. Eentje voor de diva’s!

Feeling inspired?

Kom langs in een van onze winkels voor vrijblijvend advies en probeer meteen ook jouw favoriete damesbrillen voor de komende zomer. Tot snel!

 

Brillentrends dames 2019