Aangedampte brilglazen? Al gedacht aan contactlenzen?

Iedereen die een bril draagt, kent het volgende probleem wel. Aangedampte glazen. Vooral tijdens het koken, tijdens het eten, wanneer je de microgolfoven opentrekt, of zelfs in de winter wanneer je ergens binnengaat. Nu komt er echter nog iets bij in dat lijstje: Tijdens het dragen van een mondmasker. Het mondmasker op zich is al geen pretje om te dragen, laat staan in combinatie met een bril. Wij geven alvast enkele tips mee om aangedampte brilglazen te vermijden.

Mondmasker correct dragen

Een veel voorkomende oorzaak van aangedampte brilglazen is het niet correct dragen van het mondmasker. Dit kan gaan om een mondmasker dat te groot is, niet voldoende aanspant of gewoonweg niet op de juiste plaats zit. Zo kan jouw adem toch ontsnappen uit je mondmasker en de brilglazen beslagen. Een eenvoudige oplossing is om de touwtjes van het mondmasker strakker aan te spannen of de elastiekjes te kruisen achter je hoofd. Hierdoor zorg je ervoor dat het mondmasker minder los zit.

Bril laten rusten op het masker

Een andere oplossing kan zijn om het gewicht van jouw bril te gebruiken. Draag het mondmasker voldoende hoog en laat jouw brilmontuur rusten op het maskertje zodanig dat er bovenaan geen opening is. Op deze manier voorkom je dat er lucht tot aan je brilglazen kan geraken.

Optifog coating

Optifog is een coating die je brilglazen beschermt tegen condens. Deze coating beschermt je glazen voor een aantal weken, niet alleen tegen condens, maar ook tegen krassen. Optifog is een product dat, net zoals het afwasmiddel, met een pluisvrij doekje wordt aangebracht op de glazen. De kleine waterdruppeltjes die zorgen voor de aangedampte glazen worden door de coating omgezet in een onzichtbaar waterlaagje, waardoor je geen wazig zicht meer zal hebben.

Onze all time favorite: contactlenzen

De eenvoudigste manier om aangeslagen brilglazen te voorkomen is simpelweg om geen bril meer te dragen en te switchen naar contactlenzen. Contactlenzen bieden de ideale oplossing en zijn bovendien nog eens een hygiënisch ook. Maandlenzen, daglenzen en zelfs multifocale lenzen behoren tot de mogelijkheden. Heb je voordien nog nooit lenzen gedragen? Dan leren wij je zelfs hoe je ze inbrengt en verwijdert. Eenmaal je de juiste lens hebt gevonden, wil je nooit meer terug. Zeker wanneer je weet dat je voortaan ook nooit meer met aangedampte brilglazen te maken zal hebben.

 

Graag meer geweten over het gebruik van lenzen of meteen een afspraak in één van onze winkels ingepland voor advies op maat? Bezoek dan zeker onze pagina over contactlenzen of neem rechtstreeks contact met ons op.

 

voorkom aangedampte glazen