5 zonnige kanten van een zonnebril op sterkte

Een mooie zonnebril op sterkte is niet alleen een manier om je persoonlijke stijl te versterken, het heeft ook veel voordelen. Het belang van een goede zonnebril hebben we reeds uitgeschreven in een vorige blog: ‘Waarom is een goedkope zonnebril geen goed idee?’. Maar waarom krijgt een zonnebril op sterkte de voorkeur over lenzen of clip-ons? We zetten alle voordelen op een rijtje!

Rust

Als je als brildrager verrast wordt door de zon, dan kan je snel overschakelen van je gewone bril naar je zonnebril op sterkte. Het geeft je ogen meer rust, zelfs wanneer er slechts lichte bewolking is. Door de eenvoud van de switch ben je snel geneigd om over te schakelen en dat is een goede gewoonte voor je ogen. 

Autorijden

Tijdens het autorijden kan je gemakkelijk overschakelen van een gewone bril naar een zonnebril op sterkte. Zo heb je geen last meer van de zon of hinderlijke schittering tijdens het autorijden.

Je kunt je lenzen thuislaten bij een dagje strand

Een bezoekje aan het strand is niet voor elke lensdrager even comfortabel. Doordat lenzen in contact komen met zand of zeewater kan dit namelijk voor oogirritaties zorgen. Een zonnebril op sterkte is in zo'n situatie de ideale oplossing. Zo kun je zorgeloos zwemmen of lezen, wel zo fijn!

Bescherming

Net zoals een gewone zonnebril biedt een zonnebril op sterkte een optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralingen. MAAR: Bij een standaard zonnebril ben je al snel geneigd om goedkope zonnebrillen aan te schaffen met een minder sterke UV-bescherming. Bij een zonnebril op sterkte van L. Zwijsen ben je 100% zeker dat je ogen goed beschermd worden. De opticien bekijkt met jou voor welke activiteiten je de zonnebril zal gebruiken om je vervolgens correct te begeleiden bij de keuze van het type glas, de kleur, de montuur en de UV-bescherming. 

Kinderzonnebril op sterkte

Bij kinderen is een zonnebril op sterkte een must om de ogen te beschermen. Kinderogen hebben minder pigment en een grotere pupil, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn voor zonlicht en schadelijke UV-straling. 

Bij het kiezen van een zonnebril op sterkte komt heel wat kijken om de juiste zonnebril te selecteren voor een optimaal kijkcomfort. Laat je daarom professioneel voorlichten door iemand die er kennis van heeft. Bij L. Zwijsen geven we je graag advies op maat. We bekijken samen met jou welke zonnebril het best bij jouw gezicht en jouw activiteiten past. Maak je afspraak in één van onze winkels te Mol, Herentals of Sint-Niklaas voor een gesprek met onze experts.