L.Zwijsen Optics - Contact

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Vul dan gerust het contactformulier hieronder in.
Wij reageren zo snel mogelijk.

De velden met * zijn verplicht.
CAPTCHAThis question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

F.A.Q

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?

Het is aangeraden om om de twee jaar je ogen te laten controleren. Je hoeft hiervoor niet noodzakelijk naar een oogarts te gaan. Bij L.Zwijsen Optics doen we een oogtest. Zo ben je zeker dat je zicht geoptimaliseerd blijft.

Zijn er verschillende soorten multifocale glazen?

De kwaliteit van de multifocale glazen zit voornamelijk in de breedte van de verschillende kijkzones. De oudere standaard glazen hebben een veel smaller leesgedeelte en overgangsgedeelte. De laatste generatie glazen zijn volledig gepersonaliseerd naar uzelf en de bril, zodat u het breedste zicht zowel voor ver, tussen als nabij ervaart.
 

Hoe onderhoud ik best mijn brillenglazen?

 • Spoel uw bril eerst af onder koud stromend water, wrijf uw glazen droog met een zachte katoenen handdoek en gebruik dan een passend spuitbusje om de glazen te ontvetten. Dit is verkrijgbaar bij L.Zwijsen Optics.
 • Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen zoals in een sauna, op een dashboardkastje, in de handtas, auto in de zon, …
 • Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen zoals oven openen, BBQ, uw bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater,... Dit is schadelijk voor uw ontspiegelde glazen.
 • Agressieve stoffen kunnen uw brilglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammoniak, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.
 • Leg uw bril NOOIT neer met de glazen naar beneden.
 • Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.

 

Hoe duur zijn brillenglazen?

De prijzen van brillenglazen zijn afhankelijk van het materiaal (brekingsindex) en kwaliteit van de ontspiegeling. Deze starten reeds van €49,00 per glas. Wij overlopen graag met u al de mogelijkheden van onze glasleverancier Essilor, zodat dit resulteert in een optimale zicht in combinatie met de mooiste afwerking in uw brilmontuur.
 

Hoe duur zijn multifocale glazen?

De prijzen van multifocale glazen zijn gerelateerd aan het materiaal (brekingsindex), de ontspiegeling, al dan niet verkleurend en vooral de breedte van de verschillende kijkzones. Bij standaardglazen zijn deze beperkt. Bij de meest gepersonaliseerde glazen worden deze zones het grootst waardoor u een groter comfort voor ver-, tussen- en nabijzicht ervaart. Als Varilux Center, bieden wij buiten de gewenningsgarantie tevens een breuk- en diefstalgarantie aan. Varilux glazen, starten reeds van €170,00 ontspiegeld per glas. Graag overlopen en adviseren wij u om alle verschillen tussen de multifocale glazen vrijblijvend uit te leggen.
 

Hoe duur is een oogmeting?

Een oogmeting kost € 50.

 

Wat zijn de prijzen verbonden aan een heraanpassing van lenzen en wat houdt dit in?

Een tussentijdse aanpassing kost afhankelijk van het type contactlens 15€ (standaardlenzen) of 35€ (maatwerk- en multifocale lenzen)

 • Nieuwe aanpassing alle lenzen : €50
 • Heraanpassing standaardlenzen : €15
 • Heraanpassing Multifocale lenzen : €35
 • Heraanpassing Torische lenzen : €35
 • Heraanpassing maatwerklenzen : €35

Een tussentijdse aanpassing houdt in:

 • Alle benodigde metingen
 • Professioneel advies door gediplomeerde optometristen/contactlenspecialisten over lenzen, vloeistof, onderhoud en draagregime
 • Controle na afgesproken tijd om de proeflenzen te evalueren en te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
 • Gebruik/afschrijving van onze meettoestellen

Voor al onze contactlensaanpassingen hebben wij aanpaskosten:

 • Nieuwe contactlensklanten betalen 50€
 • Alle benodigde metingen
 • Professioneel advies door gediplomeerde optometristen/contactlenspecialisten over lenzen, vloeistof, onderhoud en draagregime
 • Aanleren van lensinstructies en handelingen (inzetten, uithalen, vloeistofgebruik, veiligheid en gezondheid)
 • Controle na afgesproken tijd om de proeflenzen te evalueren en te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
 • Gebruik/afschrijving van onze meettoestellen

 

Mag ik mijn zonnebril in de wagen laten liggen?

Het is niet aangeraden om de zonnebril in de wagen te laten vermits het in de wagen enorm warm kan worden. Hierdoor kan er vervorming optreden van het montuur. Maar ook kan dit ervoor zorgen dat de glazen en eventuele ontspiegeling van de glazen zal loskomen.
 

Hoe vaak heb ik een nieuwe bril nodig?

Wanneer je een nieuwe bril koopt, is een persoonlijke keuze. Echter is het raadzaam om de twee jaar je ogen te laten controleren zodat je steeds je optimale zicht behoudt. Het is steeds interessant een reservebril te hebben indien er iets zou misgaan. In sommige landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk, is het zelfs verplicht om een tweede bril in de wagen te hebben. Niet alle brillen zijn geschikt voor alle activiteiten en tot slot kan het fijn zijn om eens af te wisselen om van look te veranderen, niet?

Wat biedt een Varilux Center aan?

Het Varilux Center is een plaats waar het accent ligt op de vakkundigheid van de opticien en diens ervaring met persoonlijke analyse, advies en montage gekoppeld aan Varilux brillenglazen. De nadruk wordt gelegd op voorstelling van de glazen en de technische aspecten van het beroep van de opticien.

Wie Varilux brillenglazen aanschaft bij een Varilux Center, kan rekenen op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van zijn of haar behoeften en geniet van een breed servicepakket. Voor meer informatie kan u terecht op: https://www.essilor.be/nl/Producten/Varilux-Center